Educational public
[search 0]
Mai Mult
Download the App!
show episodes
 
Artwork

1
Hacking Work

Doru Șupeală

icon
Unsubscribe
icon
Unsubscribe
Săptămânal
 
Hacking Work este primul proiect social, civic și educațional din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii și despre relațiile dintre angajați și angajatori. ►► Acest produs multimedia este realizat de echipa Hacking Work și produs de SPOR - Școala Pentru oameni Responsabili. În proiectul Hacking Work includem episoade de podcast audio și video publicate pe Youtube, Spotify și celelalte platforme de streaming, newsletterele și articolele publicate pe Substack, artic ...
  continue reading
 
Bine te-am găsit! Sunt Mihai Constantinescu, gazda podcastului EducatsiBogat, locul unde găsești informații care te vor ajuta în drumul tău către properitate și către independența financiară! Vei găsi conversații cu persoane experimentate despre Educație Financiară, Economisire, Investiții, Psihologia Banilor și Antreprenoriat! Audiție plăcută!
  continue reading
 
Artwork

1
Startup Mashup

start-up.ro

icon
Unsubscribe
icon
Unsubscribe
Lunar+
 
Interviurile start-up.ro cu cei mai interesanți antreprenori din România, acum și în format audio. Despre inspirație, transpirație, dificultăți, provocări și modalități prin care să-ți crești afacerea.
  continue reading
 
Prezentat de Eduard Enache, jurnalist, istoric de artă și creative director (styling, fotografie, costume de film, PR). Podcastul Buzunar de Artă este despre artă vizuală, cultură și oamenii inspiraționali care le transformă. Prin dialoguri cu artiști, curatori, pedagogi, manageri și operatori culturali veți descoperi magia din jurul artei, modul în care ne conectează pe toți și ne face viețile mai frumoase.
  continue reading
 
Artwork

1
RoVECCS Podcast

RoVECCS E-learning

icon
Unsubscribe
icon
Unsubscribe
Lunar
 
RoVECCS Podcast este un proiect cu rol educațional pentru medici veterinari și studenti la medicină veterinară. Vom invita medici veterinari de success și vom aborda diverse teme medicale, articole ștințiifice, sfaturi pragmatice și probleme des întâlnite în lumea unui medic veterinar.
  continue reading
 
Artwork
 
aBC - a Business of Creativity Podcast conversații cu arhitecți, designeri și antreprenori creativi deschiși să împărtășească din experiența lor antreprenorială cu Armina Popeanu, gazda podcastului. aBC – a Business of Creativity Podcast este parte din platforma de educație antreprenorială pentru creativi antreprenoriatcreativ.ro
  continue reading
 
Artwork

1
MiniPovesti

Mihai Manescu

icon
Unsubscribe
icon
Unsubscribe
Lunar+
 
Bine ați venit în lumea Minipovestilor, un colț de magie unde poveștile pentru copii prind glas. Fiecare poveste audio este o aventură, îmbogățind imaginația ascultătorilor de toate vârstele. Cu o poveste scurtă pentru copii în fiecare săptămână, scrisă de Mihai Mănescu sau de scriitori invitați, Minipovesti transformă momentele de ascultare în lecții valoroase și aventuri fantastice. Ideal pentru copii de școală primară sau gimanziu, dar îndrăgit de întreaga familie, proiectul Minipovesti î ...
  continue reading
 
Artwork

1
Digi Context

Cosmin Prelipceanu, Cătălin Nunu, Filip Standavid, Marco Badea, Adriana Duțulescu, Robert Kiss

icon
Unsubscribe
icon
Unsubscribe
Lunar+
 
Ascultă podcasturile Digi Context și află detalii despre cele mai importante evenimente care au loc în România și în lume. Jurnaliștii Digi24 Cosmin Prelipceanu, Cătălin Nunu, Filip Standavid, Marco Badea, Adriana Duțulescu și Robert Kiss comentează pe larg subiecte de interes care țin de politică externă și geopolitică, schimbări climatice, Covid-19 și multe altele.
  continue reading
 
Artwork
 
Oameni, experiență, idei, opinii: podcastul Semnele Timpului. O conversație cu Beni Ghegoiu, care ne provoacă să gândim mai departe. În fiecare săptămână, ne vedem pe canalul YouTube Semnele Timpului și ne auzim pe platformele tale preferate de streaming audio. Ne poți urmări în fiecare sâmbătă, de la ora 16:00, pe Speranța TV. (c) O producție Semnele timpului și Speranța TV, cu sprijinul Radio Vocea Speranței Brașov. Gândește mai departe: semneletimpului.ro​. Conectează-te cu noi pe Faceboo ...
  continue reading
 
Loading …
show series
 
Ce faci când jobul tău începe să fie înlocuit de AI? În acest episod, Cătălin Teniță ne vorbește fără ocolișuri despre cum schimbă AI-ul lumea muncii. Ce se întâmplă când munca de birou dispare, ce facem cu milioanele de oameni care vor trebui să se reinventeze și cum putem folosi AI-ul ca un instrument, nu ca un înlocuitor. Totodată, explorăm ce s…
  continue reading
 
54 de companii colaborează cu acceleratorul Orange Fab din 2017 până-n prezent. Ele nu primesc finanțare, ci colaborare și acces la o bază de clienți. Ana Ciobanu coordonează programele de inovație din cadrul Orange Romania și am discutat de curând cu ea despre implicarea în comunitatea, dar și modul în care startup-urile ajută într-un proiect de 5…
  continue reading
 
Primul panel de la aBC Summit #2 din noiembrie 2025, moderat de Armina Popeanu, îi reunește pe: Anna Chițan (Annterior Studio), Cătălin Chimir (Senaria), Andrei Lefter (DRS Architecture) și Răzvan Bârsan (RB+P) într-o conversație sinceră despre cum arată azi businessul în industriile creative. De la arhitectură și design interior la project managem…
  continue reading
 
De ce ai nevoie să te emoționezi tu, ca scriitor, înainte de a putea emoționa cititorii? Ce se întâmplă când realizezi că a doua carte nu merge în direcția potrivită? Cum transformi angoasa pandemică într-un roman despre conexiuni umane? În acest episod captivant, scriitoarea Ioana Stăncescu ne poartă prin labirintul creației literare, dezvăluind p…
  continue reading
 
În cadrul interviului cu Marius Istrate și Mălin Ștefănescu, reprezentanți ai rețelei de investitori privați Tech Angels, s-au discutat perspectivele și provocările ecosistemului antreprenorial din România, precum și tendințele de investiții în startup-uri. Conversația pune accent pe importanța multinaționalelor în dezvoltarea abilităților locale, …
  continue reading
 
În acest episod din aBC Podcast, Armina Popeanu stă de vorbă cu arhitecta Iuliana Damir despre cum a ajuns să-și construiască propriul studio de arhitectură și design interior după ce a lucrat în opt birouri diferite din România și Spania. Discutăm despre curajul de a porni pe cont propriu, cum îți găsești primii clienți, cum transformi vulnerabili…
  continue reading
 
Călătoria literară a unui inginer aeronaut român pe tărâmul francez al publicațiilor! Adrian Voicu ne dezvăluie cu sinceritate și umor caracteristic drumul său neașteptat de la meseria tehnică la statutul de autor publicat în Franța. Povestea sa capturează perfect spiritul perseverenței - de la refuzurile a peste 100 de edituri franceze până la găs…
  continue reading
 
Pastila albastră înseamnă planificare și proceduri, pastila roșie înseamnă creativitate și frâu liber. Pe care o alegi? Așa cum normativele joacă un rol esențial într-un birou de proiectare, așa și creativitatea este principalul diferențiator prin care te poți face remarcat în industrie. Dar la finalul zilei, tot un business este. În clipul de astă…
  continue reading
 
Bogdan Iordache conduce fondul de investiții Underline Ventures, activ pe piața din România și cea regională. Alături de Oana Coșman, el a analizat piața de investiții din momentul de față, dar și contextul macroeconomic. "Cea mai mare problemă pe care o avem în industria de capital de risc e lipsa de lichiditate. Fără stabilitate, tot ecosistemul …
  continue reading
 
Andrei Dumbravă este Global Architect IAM Domain la Eviden, una dintre companiile care dezvoltă soluții tehnologice ce sunt folosite inclusiv în domeniul militar. Cu o prezență solidă în România, Eviden este partener al programului Innovation Labs, care ajută tinerii să-și deschidă și să-și formeze startup-uri. Eviden are peste 3.000 de angajați și…
  continue reading
 
Revenirea fulminantă a Cristinei Nemerovschi în lumea literară românească este sărbătorită în acest episod special al podcastului "Rețeaua de povești". După aproape șase ani de absență, autoarea a 18 cărți ne dezvăluie procesul creativ din spatele celui mai recent roman al său, "Aici e inima mea" - o lucrare profundă despre iubire, sacrificiu și re…
  continue reading
 
În acest episod, Anna Chițan, fondatoarea Annterior Studio, revine în podcast pentru un follow-up sincer după întâlnirea aBC #35. O conversație despre artă în design interior, bugete realiste, cum să spui NU compromisurilor și cum îți asumi un stil de lucru și de viață în businessul creativ. Un episod despre alegeri conștiente, design sustenabil și…
  continue reading
 
O conversație profundă cu Ovidiu Baron, scriitor de o modestie remarcabilă care face din tăcere o strategie deliberată. Deși are o carieră literară bogată, cu volume de proză scurtă și poezie apreciate de critici, Ovidiu Baron debutează în romanul românesc abia în 2024 cu "Zăpadă pe umerii Adelinei" (Editura pentru Artă și Literatură)- o carte care…
  continue reading
 
Invitata este Ruxandra Demetrescu, istoric de artă, curator și profesor universitar. Înregistrarea video a conversației poate fi vizionată pe canalul de YouTube Buzunar de Artă. "Buzunar de Artă" este un podcast prezentat și produs de Eduard Enache despre artă vizuală, cultură și oamenii inspiraționali care le transformă. Prin dialoguri cu artiști,…
  continue reading
 
În această conversație profundă, scriitoarea Daniela Rațiu dezvăluie călătoria captivantă din spatele romanului său "Sfârșitul lumii e un tren" - o poveste zguduitoare despre foametea din Moldova anilor 1946-1947, văzută prin ochii unei familii cu cinci copii. Romanul, bazat pe experiența propriei sale mame, a atras atenția internațională, fiind tr…
  continue reading
 
Un dialog despre branding personal, vizibilitate în online, provocări antreprenoriale și relația cu echipa – sincer, asumat și cu multă claritate. În acest episod stăm de vorbă cu arhitectul Răzvan Bârsan, fondatorul biroului Răzvan Bârsan + Partners, despre cum se construiește un brand de arhitectură autentic, ce înseamnă să îți păstrezi identitat…
  continue reading
 
🔴 MIT: Interviurile la Google sunt foarte, foarte grele. 🟢 ADEVĂR: Nu-i chiar așa, doar ai nevoie de puțină pregătire și îndrumare. Am filmat acest episod cu Lavinia Neagoe tocmai pentru a afla ce înseamnă interviurile tehnice de angajare de la Google și care sunt abilitățile pe care le caută. 🎁 BONUS: Lavinia a venit cu o mulțime de tips & tricks …
  continue reading
 
Alături de Alina Marchiș, Associate SME Finance & Development, European Bank for Reconstruction and Development, am discutat despre sprijinul pe care BERD îl pune la dispoziția micilor antreprenori de la noi, despre o rețea de peste 400 de experți în diverse domenii de business, la care fondatorii de IMM-uri și startup-uri au acces prin intermediul…
  continue reading
 
Doi români care s-au cunoscut din pasiunea lor comună pentru inteligență artificială au dezvoltat un produs numit Extensity AI care automatizează scrierea cărților, a lucrărilor de cercetare și a documentării. Extensity folosește un mix de inteligență artificială neuro-simbolică și a reușit să ajungă la venituri de 1 milion de euro deja. Îi poți de…
  continue reading
 
Invitata este artista Miruna Radovici. Înregistrarea video a conversației poate fi vizionată pe canalul de YouTube Buzunar de Artă. "Buzunar de Artă" este un podcast prezentat și produs de Eduard Enache despre artă vizuală, cultură și oamenii inspiraționali care le transformă. Prin dialoguri cu artiști, curatori, pedagogi, manageri și operatori cul…
  continue reading
 
Când am pășit în universul fascinant al Cristinei Bogdan, nu mă așteptam să descopăr o poveste atât de captivantă despre dansul dintre viață și moarte. Doctor în antropologie, Cristina Bogdan ne dezvăluie preocuparea sa pentru un domeniu rar întâlnit: reprezentările istorice ale morții în artă, cu accent pe tradițiile "dansurilor macabre" medievale…
  continue reading
 
Google face angajări în România, dar mulți candidați nu reușesc să treacă interviul tehnic de angajare. De ce se întâmplă asta? În ce constă acest interviu? Ce ar putea face candidații ca să fie mai bine pregătiți? La aceste întrebări ne va răspunde invitatul meu de astăzi, Lavinia Neagoe, un lider experimentat în domeniul ingineriei software și al…
  continue reading
 
Ștefan Nechita, arhitect și cofondator Atelier Vast, povestește despre parcursul său profesional, cum a trecut de la arhitectură la producție custom și provocările acestui domeniu. Vorbim despre importanța detaliului, colaborarea cu arhitecții și clienții, dar și despre ce înseamnă să construiești și să inovezi într-un domeniu unde fiecare proiect …
  continue reading
 
Invitatul este Marian Ivan, fondator Galeria Ivan. Înregistrarea video a conversației poate fi vizionată pe canalul de YouTube Buzunar de Artă. "Buzunar de Artă" este un podcast prezentat de Eduard Enache despre artă vizuală, cultură și oamenii inspiraționali care le transformă. Prin dialoguri cu artiști, curatori, pedagogi, manageri și operatori c…
  continue reading
 
De ce ne obsedează copilăria și cum ne definesc anii de formare? Cristian Vicol ne invită într-o călătorie sinceră și profundă în lumea ultimei generații care a purtat cheia la gât - copiii născuți la sfârșitul comunismului care au navigat prin haosul tranziției românești. Fiecare pagină din "Ultima generație cu cheia de gât" deschide o fereastră c…
  continue reading
 
Invitata este Aurora Király, artistă cu experiență de manager cultural și curator, iar în prezent predă la Universitatea Națională de Arte din București. Înregistrarea video a conversației poate fi vizionată pe canalul de YouTube Buzunar de Artă. "Buzunar de Artă" este un podcast prezentat de Eduard Enache despre artă vizuală, cultură și oamenii in…
  continue reading
 
Despre arhitectură, management, provocările leadership-ului și creșterea echipelor - Cum să crești de la arhitect la lider de echipă În acest episod al aBC Podcast, discutăm cu Diana Dachin, Managing Director la PickTwo Studio, despre evoluția sa profesională – de la studentă la arhitectură, la liderul unei echipe de design interior. Diana ne poves…
  continue reading
 
Invitata episodului 3 este Suzana Vasilescu, galerist, fondatoarea galeriei Suprainfinit, co-fondatoarea casei de licitatii Ans Azura și membru al board-ului MARe, Muzeul de Artă Recentă. Înregistrarea video a conversației poate fi vizionată pe canalul de YouTube Buzunar de Artă. "Buzunar de Artă" este un podcast prezentat de Eduard Enache despre a…
  continue reading
 
Sunt entuziasmat să îți prezint un nou episod al podcast-ului Educat și Bogat, și de data aceasta am un invitat de excepție: Mihai Dinica. Mihai Dinica este din Bucuresti si este la baza programator. In 2018 a achizionat primul lui apartament, in Brasov, cu scopul de a-l inchiria in Regim Hotelier. Fara niciun fel de experienta in domeniul asta, da…
  continue reading
 
Invitatul de astăzi este Norbert Filep, artist, curator și profesor la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, dar și unul dintre cei mai căutați artiști ai momentului. Înregistrarea video a conversației poate fi vizionată pe canalul de YouTube Buzunar de Artă în timp ce versiunea transcrisă poate fi citită pe Urban.ro. "Buzunar de Artă" e…
  continue reading
 
„Tinerii sunt leneși și nu vor să muncească.” „Angajații în vârstă sunt rigizi și nu se adaptează.” – îți sună cunoscut? Adevărul e că nu vârsta definește omul, ci experiențele, valorile și comportamentul. Iar dacă e să punem degetul pe rană, subiectul nu e vârsta, ci cum aduci aproape oamenii din diferite generații. 🔸 Tinerii vor flexibilitate? Și…
  continue reading
 
Tehnologia poate să schimbe vieți în multiple moduri, dar poate că nu e nimic mai important ca tehnologia care schimbă educația. Alex Mălureanu este fiu de profesori și împreună cu fratele său, Cosmin, au pus pe picioare Ascendia, una dintre cele mai importante companii de tehnologie pentru educație din România. Ei sunt creatorii Livresq, un editor…
  continue reading
 
Unfrosen.com, startup-ul românesc specializat în gestionarea stocurilor nevândute pentru retaileri și branduri din industria modei, anunță o creștere exponențială a cifrei de afaceri în 2024, depășind pragul de 4 milioane de euro. Unfrosen le oferă magazinelor acces la colecții exclusive de la peste 50 de branduri globale. Noi am discutat cu Cipria…
  continue reading
 
Știați că sensibilitatea poate fi o forță impresionantă, nu o slăbiciune? În acest episod al podcastului nostru, avem onoarea să discutăm cu Martin Kumamoto, un talentat scriitor român stabilit în Japonia, care ne invită să pătrundem în lumea sa literară fascinantă. Martin ne împărtășește cum "Camera de Studiu", debutul său, a devenit un refugiu și…
  continue reading
 
Acum 3 ani scriam prima oară despre Drooler, un startup care voia să creeze primul "restaurant" de mâncare gătită pentru căței. În 2025 Drooler este activ, a început să vândă și funcționează ca o bucătărie de unde poți comanda inclusiv prin aplicațiile de livrare mâncare potrivită pentru patruped. Noi am discutat cu Andrei Cerbu, unul dintre cofond…
  continue reading
 
Leasingul financiar este o modalitate flexibilă prin care antreprenorii la început de drum pot să finanțeze automobile sau echipamente. Piața e în creștere în România, iar pentru BT Leasing, parte a grupului financiar Banca Transilvania a fost un an marcat de două achiziții - Avant Leasing și OTP Leasing. Despre evoluția pieței am discutat cu Ionuț…
  continue reading
 
Cât ești tânăr nu ești angajat pentru că nu ai experiență, iar dacă ești senior, te resping din cauza prejudecăților legate de vârstă. Cum ar fi dacă experiența și competențele ar conta mai mult decât numărul de ani? Piața muncii nu mai e ca altădată, iar conexiunile și modul în care te prezinți încep să cântărească la fel de mult ca experiența ta.…
  continue reading
 
“Cultura feedback-ului este foarte importantă. Investitorii nu sunt doar aplaudaci, ci trebuie să ofere sfaturi ce pot fi implementate”, ne-a spus Alexandru Bogdan, CEO-ul fondului de investiții ROCA X. Pentru ca ecosistemul românesc de startups să se poată dezvolta în continuare e nevoie de un parteneriat eficient între fondatori și investitori.În…
  continue reading
 
Sezonul 2 "Buzunar de Artă" o are ca primă invitată pe Doina Lemny, una dintre cele mai respectate voci din domeniul istoriei artei și, fără îndoială, cel mai important expert în viață al operei lui Constantin Brancuși. Înregistrarea video a conversației poate fi vizionată pe canalul de YouTube Buzunar de Artă în timp ce versiunea transcrisă poate …
  continue reading
 
Spre finalul anului trecut am povestit alături de Valentin Filip, managing partner al Fortech Investments, unul dintre fondurile de investiții active la nivel local, specializat pe zona de early-stage, despre evoluția ecosistemului de startup-uri din România în 2024, precum și despre provocările pe care consideră că le va aduce acest an în dezvolta…
  continue reading
 
550 de afaceri din România au fost ajutate în ultimii ani de finanțarea venită din partea programului factory by Raiffeisen Bank. La finalul lui 2024, am discutat cu Cristina Lazăr, Manager de program la factory pentru a vedea evoluția finanțărilor, dar și un an record când vine vorba de afacerile care au fost susținute anul acesta.…
  continue reading
 
Inteligența artificială nu poate înlocui specialiștii care dețin secretele învățate în zeci de ani, dar poate să ajute cu lucruri simple, dar care astăzi necesită timp. Loopple AI este un produs românesc care permite oricui să facă un site de prezentare cu ajutorul AI fără să cunoască programare. O unealtă potrivită pentru IMM-uri și nu numai care …
  continue reading
 
Ascultă aBC Podcast și inspiră-te din povestea fascinantă a lui Mădălin Gheorghe și Dragoș Săbăreanu, fondatorii Drag and Drop. Află cum au transformat provocările în oportunități, cum au ales să se întoarcă acasă pentru a inova în designul de produs și ce înseamnă să creezi obiecte unice prin printare 3D. În acest episod din aBC Podcast, Armina Po…
  continue reading
 
Ce impact are inteligența artificială asupra vieții noastre de zi cu zi și cum ne putem adapta la schimbările tehnologice? Alăturați-vă discuției noastre fascinante cu Romina Surugiu, specialistă în comunicare și decană a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea București. Ea ne împărtășește perspective unice asupra modu…
  continue reading
 
În 2021 spuneau că își doresc să facă aplicații care să ajungă la ”one billion dollars business”, după ce, în 2019, luaseră aproape 500.000 de euro investiție pentru o aplicație dedicată cititorilor. Trei ani și mai multe pivotări mai târziu, Laurențiu Bălașa și Marius Iordache lucrează la dezvoltarea Bible Chat, una dintre aplicațiile europene cu …
  continue reading
 
Ascultă aBC Podcast și află despre modele de business inovatoare în arhitectură și design, cum să construiești un brand creativ și sustenabil, provocările și oportunitățile din retail, Horeca și domeniul medical, strategii eficiente de colaborare și creștere, impactul tehnologiei și AI asupra industriei creative. Armina alături de Raluca Șoaita, Ma…
  continue reading
 
Simona Hodos, o jurnalistă de renume stabilită acum în Canada, ne împărtășește parcursul său profesional fascinant și amintirile prețioase din perioada în care am lucrat împreună la ziarul "Ora." Ne amintim cu nostalgie de entuziasmul acelei etape, discutând despre impactul pe care l-a avut asupra carierelor și vieților noastre. Simona povestește d…
  continue reading
 
Sunt entuziasmat să îți prezint un nou episod al podcast-ului Educat și Bogat, și de data aceasta am un invitat de excepție: OLGA URSU. Olga este consultant de investiții acreditat de ASF, fost broker timp de 14 ani și creator de programe de educație investițională pentru investitorii experimentați și cei hotărâți să își construiască portofolii axa…
  continue reading
 
Sunt entuziasmat să îți prezint un nou episod al podcast-ului Educat și Bogat, și de data aceasta am un invitat de excepție: MARIUS MORRA. Marius Morra este crypto-prenor, fondatorul exchange-ului de crypto-monede Tokero, un proiect 100% românesc și lider de piață pe segmentul lui. Este un podcast valoros, în care Marius povestește, cu multă deschi…
  continue reading
 
Loading …

Ghid rapid de referință

Listen to this show while you explore
Play

OSZAR »